Turen til Preikestolen er gode 8 km tur/retur med rundt 350m stigning. Stien er svært god, da det de siste sesongene har vært drøye 250 000 årlig, i tillegg til at noen sherpaer har vært leid inn for å rydde stien. Det er grove steintrapper i de bratteste partiene.

For å komme seg til Preikestolhytta, hvor turen starter, må man ta ferje. Her har man to alternativer.
Alternativ 1 (fellesavreise): Ta ferje fra Stavanger Sentrum kl.10.00 til Tau (ca 40min), deretter kjøre ca. 30min fra Tau til Preiekstolhytta. Møt opp på ferjekaien med bil. Samkjøring oppfordres. Hør med andre løpere fra andre klubber om du ikke har plass. Turlederen Jonas Klausen Espedal tar denne ferjen.
Alternativ 2: Ta ferje fra Lauvik kl.10.30 til Oanes. Denne tar kortere tid og man vil være omtrent samtidig ved Preikestolhytta som de som tar den andre ferja, men krever gode 30-40min kjøring i forkant. Bor man i Sandnes eller lengre sør, bør denne vurderes.

For Google Maps til Preikestolhytta trykk her.

Alle møtes på ved inngangen til Preikestolhytta, slik at man starter turen samtidig en gang mellom kl.11.15 og kl.11.30.

Turkart Preikestolen

Fra Preikestolhytta løpes det i rolig tempo opp til Preikestolen. Ta med kamera, noe å drikke og gjerne en ekstra overtrekksjakke eller lignende; det kan blåse godt på toppen. På veien ned bestemmes det om noen vil løpe lengre, og her har vi mange muligheter. Ved godt vær er Moslivarden et godt alternativ, ved gråere vær er turen rundt Revsvatnet fin, igjen med muligheter for ytterligere utvidelse av turen.

Kjøring tilbake ordnes internt i bilene. Ferjene går relativt ofte, selv på søndager. Totalt estimeres turen å ta ca. 5 timer, fra ferja går til man er tilbake på samme side av fjorden.”