I knallfint høstvær nøyaktig en uke før det «smeller» ble det gjennomført en siste befaring ved arena Nedrebø der NC mellomdistanse, O-idol og NM junior skal arrangeres. Fundamentet til speakertårn ble parkert med hjelp av velvillig grunneier og plasseringen av innløp, telt, kartoppheng o.s.v ble stukket ut.

Hektisk aktivitet

Det blir hektisk aktivitet fra torsdag. Da skal et stort antall riggere bygge samlingsplassen klar til to dager med orienteringsfest. Løpslederne for NC og NM junior stafett, Odd Ivar Karlsen, Ålgård Orientering og Kjell Svihus, Ganddal IL, har det aller meste under kontroll. Veien inn til samlingsplass er gruset opp for anledningen slik at vi lett skal komme inn med alt utstyr, fortelles Odd Ivar.

Nå er været det eneste usikkerhetsmomentet sier de begge. Dette har vi uansett ikke kontroll over. Det de har kontroll over er planleggingen og gjennomføringen av løpene. I lang tid nå har de jobbet mye med å få på plass alle brikkene i dette store puslespillet. Vi har leid inn ekstra teltkapasitet i tilfelle røffe forhold og det er satt av god plass til lagstelt. Sammen med god bevertning skal det bli trivelig uansett, sier Kjell Svihus. De er begge sikker på at det blir skikkelig gang med Sigmund Vister som speaker og flere passeringer av arena underveis.

Konsentrasjon på befaring

Konsentrasjon på befaring. Foto: Per Olav Haarr

«Sauaskid» på skosålene

Det blir en flott opplevelse å være tilstede. Dette er omgivelser som ikke er vanlige. Samlingsplassen ligger flott til på toppen av et dalføre med vakker utsikt innover i Bjerkreim. Område er beitet av sau og storfe. Her er det stor fare for å få «sauaskid» på skosålen. Men tatt i betraktning at sauen beiter ned graset og gjør løpbarheten utrolig mye bedre, så de aller fleste vil glede seg stort. De har begge selv løpt i terrenget ved tidligere anledninger. Terrenget som løperne skal prøve seg er «skikkeligt Rogalandsk» uten tvil, hevder de begge.

Gjengen som var på en siste befaring er i godt humør og optimistiske. Foruten løpslederne var Ivar Johan Larsen, Stavanger Orienteringsklubb (teknisk sjef), Ann Cathrin Nybakk Urdal, Ganddal IL (leder sekretariat), Sturla Stokkeland, Ålgård Orientering (startsjef), Otte Omdal, Ganddal IL (målsjef) og Tom Furland, Sandnes IL Leder hovedkomiteen) til stede. Fotograf var Per Olav Haarr, Ganddal IL (lydansvarlig).

Smilende gjeng på befaring

Smilende gjeng på befaring. Foto: Per Olav Haarr